Het ensemble


De goede sfeer van onderlinge vriendschap en gezelligheid bepaald mede de kwaliteit van het koor. Samen zet men de schouders eronder. Samen werkt men enthousiast aan verdere verbeteringen van de kwaliteit o.l.v. dirigent Mathijs Kraan. 

Mathijs Kraan (1983, Tiel) begon in 1997 met het volgen van pianolessen. In 2002 stapte hij over op orgel en begon een studie klassiek orgelspel bij Gijs van Schoonhoven aan het conservatorium in Enschede. Daarnaast studeerde hij kerkmuziek bij o.a. Van Schoonhoven en koordirectie bij Kees Stolwijk. Deze studies rondde hij in juni 2007 af. Hij studeerde vier jaar in privésfeer zang- en ademtechniek en -methodiek bij Guyette Delgorge in Arnhem en vervolgt dit traject momenteel bij Ronald Kleekamp in Haarlem.

Sinds oktober 2012 is hij stadscantor van de Protestantse Gemeente Enschede. Verder is hij dirigent van I. K. Zevenmaal in Hardenberg, kamerkoor Montessera in Enschede, de TuSingers (voorheen Kringzingers) te Enschede en de Twentezangers te Rijssen. Andere werkzaamheden bestaan uit het geven van concerten, werkzaamheden als componist en lesgeven, vooral op gebied van zang en muziektheorie.

Regelmatig verschijnen er van zijn hand nieuwe werken, al dan niet in opdracht. Naast het schrijven en bewerken van allerhande materiaal voor verscheidene koren schreef hij enkele liederen op teksten van Raaltens kunstenaar Henri Grijmans (2007), een nederlandstalig "Magnificat" en "Nunc Dimittis" (2008), het "Stabat Mater" (2009), cantate "De fluit" (2013) en cantate "Kom tot ons" (2014).


Bestel onze nieuwe CD


De nieuwe CD "And So It Goes"

Klik hier voor info en bestellen

 

Bekijk ook de fimpjes:

met nummers van de nieuwe CD!
Eerstvolgende concertVolledige agendaLaatste nieuws

Boekingen en info


Voor boekingen en informatie

Neem contact met ons op.