Het ensemble


De goede sfeer van onderlinge vriendschap en gezelligheid bepaald mede de kwaliteit van het koor. Samen zet men de schouders eronder. Samen werkt men enthousiast aan verdere verbeteringen van de kwaliteit o.l.v. dirigent Henk de Vries. 

 

Henk de Vries (*1979) is met zeer goed gevolg als Master of Music afgestudeerd aan de conservatoria van Den Haag, Groningen en Hamburg voor de hoofdvakken Orgel en Kerkmuziek. Hij studeerde hiernaast de bijvakken hedendaagse improvisatie, piano, clavecimbel, continuospel en koordirectie. Hij is sindsdien internationaal werkzaam als concertorganist en doceert hij tijdens masterclasses, en is eveneens een gevraagd jurylid tijdens nationale en internationale orgelconcoursen en festivals. Hij studeerde Cum Laude af aan de Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur (LOTO) en is momenteel lid van de examencommissie. Hij is eveneens lid van het College van Orgeladviseurs in Nederland (CvON), werkzaam voor de Commissie OrgelZaken (COZ) binnen de PKN en voor de Katholieke Klokken en Orgel Raad (KKOR). Henk voerde in 2015 & 2017 in de provincie Groningen de integrale versie uit van La Nativité du Seigneur van Olivier Messiaen, een bijzonderheid voor deze Barok georiënteerde provincie. Hij heeft niet alleen een liefde voor Franse (orgel)muziek, ook de Duitse en Italiaanse (Vroeg)Barok worden door Henk vaak geprogrammeerd. Als kerkmusicus (cantor-organist) is hij verbonden aan Herv. Gemeente Maarland met diensten in o.a. de Jacobuskerk te Zeerijp. Ook is hij organist van de Petruskerk van Zuidbroek en tijdens de Martinidiensten in de Martinikerk te Groningen. Henk is artistiek leider van Stichting Chants, Choral And Northern Traditional Singing, en als zodanig Director of Music van het Anglicaans georiënteerde koor Dutch Choral Singers met inmiddels twee afdelingen: Groningen en Twente. Met de DCS gaat Henk regelmatig naar Engeland om te zingen in de mooiste kathedralen, zoals o.a. in Salisbury, Lincoln, Chichester, en St. Paul’s Cathedral & Westminster Abbey in Londen. Henk is dirigent van Dutch Choral Singers Groningen & Twente, De Twente Zangers uit Rijssen en van Canticorum uit Schildwolde. Naast zijn muzikale activiteiten heeft Henk een eigen coaching praktijk Parallelbaan Coaching. Hij hoop in juni 2023 af te studeren aan Coach College De Baak in Driebergen als Coach Practitioner. Soms heeft iemand even geen energie om mee te gaan met de dagelijkse snelheid waarin de wereld zich beweegt. Om toch vooruit te komen is het mogelijk om wat rustiger aan te doen. Je komt nog steeds vooruit maar neemt daar wat meer de tijd voor, eigenlijk zoals een parallelbaan ook voorstelt. Tijdens de coaching sessies werkt Henk met de bijzondere kracht van muziek. Hij is als professioneel musicus al vele jaren werkzaam en ervaart waar ook ter wereld de enorme (aantrekkings)kracht van muziek. Muziek kan gevoelens versterken van blijdschap of verdriet, het kan iemand omhoogtrekken en nieuwe energie geven.  

 


Bestel onze nieuwe CD


De nieuwe CD "And So It Goes"

Klik hier voor info en bestellen

 

Bekijk ook de fimpjes:

met nummers van de nieuwe CD!
Eerstvolgende concert


zaterdag 29 juni - Rijssen

Een prachtig concert in de Schildkerk van Hervormde Gemeente Rijssen met medewerking van Arjan Post en Edith Post, His Reflection, Hugo van der Meij en Jan Lenselink. Opbrengst d.m.v. collecte is geheel ten goede voor het werk van de familie Bak in Thailand.


Volledige agendaLaatste nieuws

Boekingen en info


Voor boekingen en informatie

Neem contact met ons op.