Henk de Vries


Henk de Vries is sinds februari 2023 onze nieuwe interim dirigent. 

 

Henk de Vries (1979) heeft hoofdvak Orgel gestudeerd aan het Conservatorium in Groningen bij Johan Beeftink en Theo Jellema en studeerde hiernaast de bijvakken hedendaagse improvisatie, piano, clavecimbel, continuospel en koordirectie. Tevens studeerde hij, als tweede hoofdvak, Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Hij heeft in 2008 zijn tweejarige orgelspecialisatie met zeer goed gevolg afgerond voor de titel ´Master of Music´. Dit deed hij bij Theo Jellema, Jos van der Kooy en Prof. Wolgang Zerer aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan de Hochschule für Musik und Theater te Hamburg.


Maarten Barneveld


Maarten Barneveld is in 2022 dirigent geweest van Vocaal Ensemble de Twente Zangers.

 

Maarten Barneveld geboren te Enschede in 1976,  had vanaf jonge leeftijd al grote belangstelling voor muziek.
Tijdens de zondagse kerkdiensten genoot hij van de orgelklanken en groeide zijn liefde voor muziek. Op 10-jarige leeftijd begon hij met het volgen van orgellessen.

Na orgellessen bij Jan van Dijk, startte hij in 1994 met de opleiding aan het conservatorium in Enschede. Hij studeerde docerend musicus orgel en kerkmuziek. Zijn hoofdvaklessen orgel kreeg hij van Gijs van Schoonhoven. Daarnaast kreeg hij voor de studie kerkmuziek ook les van Cor Ardesch en Jeroen de Wit. Hij volgde lessen koordirectie bij Kees Stolwijk en Valentijn Smit. In 1999 behaalde hij zijn diploma’s.

Als organist is Maarten verbonden aan de PKN van Doetinchem en Wehl en de Zuiderkerk (NGK) te Zwolle.
Daarnaast is hij dirigent van TODA (Rijssen), Eternal Joy (Rijssen), El Shaddai (Wierden) en sinds maart 2022 van de Twente Zangers in Rijssen.

Als dirigent wil hij zijn koren, passend bij het beoogd niveau en ambitie, begeleiden in muzikale groei en ontwikkeling. 

 


Mathijs Kraan


Mathijs Kraan is vanaf oktober 2015 tot december 2021 de dirigent geweest van de Twente Zangers.

 

Mathijs Kraan (1983, Tiel) begon in 1997 met het volgen van pianolessen. In 2002 stapte hij over op orgel en begon een studie klassiek orgelspel bij Gijs van Schoonhoven aan het conservatorium in Enschede. Daarnaast studeerde hij kerkmuziek bij o.a. Van Schoonhoven en koordirectie bij Kees Stolwijk. Deze studies rondde hij in juni 2007 af. Hij studeerde vier jaar in privésfeer zang- en ademtechniek en -methodiek bij Guyette Delgorge in Arnhem en vervolgt dit traject momenteel bij Ronald Kleekamp in Haarlem.

Sinds oktober 2012 is hij stadscantor van de Protestantse Gemeente Enschede. Verder is hij dirigent van I. K. Zevenmaal in Hardenberg, kamerkoor Montessera in Enschede, de TuSingers (voorheen Kringzingers) te Enschede en de Twentezangers te Rijssen. Andere werkzaamheden bestaan uit het geven van concerten, werkzaamheden als componist en lesgeven, vooral op gebied van zang en muziektheorie.

Regelmatig verschijnen er van zijn hand nieuwe werken, al dan niet in opdracht. Naast het schrijven en bewerken van allerhande materiaal voor verscheidene koren schreef hij enkele liederen op teksten van Raaltens kunstenaar Henri Grijmans (2007), een nederlandstalig "Magnificat" en "Nunc Dimittis" (2008), het "Stabat Mater" (2009), cantate "De fluit" (2013) en cantate "Kom tot ons" (2014).


Louis ten Vregelaar


Louis te Vregelaar was dirigent van de Twente Zangers vanaf 2002 tot 2015.

 

 

Louis behaalde bij Gijs van Schoonhoven aan het Twents Conservatorium in Enschede zijn diploma Docerend Musicus. Hij vervolgde zijn studie aan het Rotterdams conservatorium, waar hij in 1998 als student van Ben van Oosten slaagde voor het examen Uitvoerend Musicus. In 1990 was hij winnaar van de tweede prijs op het Reger-Liszt-concours van de NCRV. Hij verzorgt regelmatig concerten in binnen- en buitenland en treedt daarnaast veelvuldig op als begeleider van koren en ensembles. In 1995 maakte hij op uitnodiging van de University of St. Andrew's een concerttournee door Schotland. In 1998 nam hij met het Bachkoor Holland o.l.v. Charles de Wolff een CD op met werken van Maurice Durufle. Ook trad hij solistisch op met het Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden. Sinds 1990 is hij verbonden als organist aan de St. Lambertus-basiliek te Hengelo en sinds 1995 leidt hij hier ook verschillende koren. In 2002 sloot hij met een examenconcert zijn studie koordirectie af bij Kees Stolwijk aan het conservatorium te Enschede. Eén jaar later werd hij reeds Nationaal Kampioen in de "B"categorie met ons ensemble. Dit was in Zutphen, op het concours dat ter ere van het 150 jarig bestaan van de KNZV gehouden werd. Vijf jaar later werd hij met de Twente Zangers Overijssels Kampioen op het Overijssels Mannenkoren Festival. In 2014 werd hij wederom met de Twente Zangers Nationaal Kampioen in de "B" categorie.

 


Frans Haagen


Frans Haagen was dirigent van de Twente Zangers van 1987 tot begin 2002. de eerste repetitie onder hem was op 14 Januari 1987. Ook onder Frans Haagen haalden we grote successen. Denk hierbij aan het jubileumjaar van het 25 jarig bestaan van de Twente Zangers. Vele optredens en hoogtepunten hebben we onder zijn leiding gezongen. Na zijn afscheid in maart 2002 heeft hij een jaar later nog weer enige tijd de leiding over ons ensemble gehad tijdens een periode van ziekte van Louis ten Vregelaar.


Henny Slettenhaar


Op 4 juli 1974 trad Dhr Henny Slettenhaar bij de Twente Zangers in dienst als dirigent.  Onder zijn leiding namen we de eerste Elpee op; "10 jaar Twente Zangers". 700 stuks werden hiervan verkocht nadat dhr. Slettenhaar het eerste exemplaar had ontvangen van onze voorzitter. Henny Slettenhaar zou 12 ½ jaar onze dirigent zijn. Hij verliet ons per 01-01-1987. Vele concerten hebben we onder hem gezongen waar we nog altijd trots op terug kijken.


Gerrit Hulsink


Na dhr Bril begon op 5 oktober 1966 dhr Gerrit Hulsink als dirigent van ons koor. Dhr Hulsink zou dirigent bij ons blijven tot zijn afscheid op 19 juni 1974. Onder hem zongen we onder andere voor een TV opname bij de EO en voor een radio opname bij de TROS voor het programma;"Route A". Het optreden met het overbekende "Gallus Octet" was het laatste concert onder Gerrit Hulsink die als blijk van waardering bij zijn afscheid de titel: Ere-dirigent van de Twente Zangers meekreeg. 


Dhr. Bril


De heer bril was onze eerste echte dirigent, nadat de net gecontracteerde Heer Westerholt uit Nijverdal op doktorsadvies alle muzikale werkzaamheden diende te stoppen. Onder de heer Bril Zongen we ook mee in het driekorenconcert dat we in Lochem gaven. Dit was het eerste optreden van de Twente Zangers. Nadat de heer Bril aan de muziekschool te Delfzijl als directeur werd verbonden, moesten wij op zoek naar een vervanger. Wel heeft dhr Bril als vervangend dirigent in 1968 nog een concert van ons geleid, ivm ziekte van dhr Hulsink.


Bestel onze nieuwe CD


De nieuwe CD "And So It Goes"

Klik hier voor info en bestellen

 

Bekijk ook de fimpjes:

met nummers van de nieuwe CD!
Eerstvolgende concert


zaterdag 29 juni - Rijssen

Een prachtig concert in de Schildkerk van Hervormde Gemeente Rijssen met medewerking van Arjan Post en Edith Post, His Reflection, Hugo van der Meij en Jan Lenselink. Opbrengst d.m.v. collecte is geheel ten goede voor het werk van de familie Bak in Thailand.


Volledige agendaLaatste nieuws

Boekingen en info


Voor boekingen en informatie

Neem contact met ons op.