1965 Eerste bekende foto


De eerst bekende foto van de Twente Zangers na de oprichting op 30-06-1965.

In de eerste jaren na de oprichting werd gezongen onder dhr Gerard Hulsink.
In de pers


Dit was een van de eerste vermeldingen van de Twente Zangers in de pers. het optreden met 2 andere koren in Lochem.
1972 Radio en TV


Binnen enkele jaren werden de Twente Zangers op een hoog niveau gebracht. Zo waren ze in 1972 al te horen op radio BBC en te zien op TV.
Yoegoslavie


We zongen in die tijd met het overbekende Gallus Octet uit Yoegoslavië.
Gemeentehuis


Ook bij de opening van het gemeentehuis gaven we acte de presence.
1973 Internationale korenfestival


Toen de Twente Zangers amper 8 jaar bestonden namen we deel aan het internationale korenfestival in 1973. Hier behaalden wij een 2de plaats waar we zeer trots op waren. Zo jong en dan zo'n prestatie!!
1978 Tumbleweeds


In 1978 werd een concert gegeven samen met de toen overbekende "Tumbleweeds". Deze avond werd gehouden in ons toen reeds vaste thuisbasis het "Parkgebouw" te Rijssen. Onder leiding van dhr. Henny Slettenhaar brachten wij ons beste kunnen ten gehore.
  

1979


Een jaar later werd in 1979 tijdens een stadhuishalconcert de nieuwe kleding onthuld voor het publiek. de krant schreef:
Onder leiding van Henny Slettenhaar bracht het koor in vlot tempo zestien liederen ten gehore. met het populaire"Home on the range" zorgden de in bruin gestoken zangers voor een goede stemming.
   

1980

  

Op donderdag 10 juli 1980 zongen we samen met het wereldberoemde groep "the Wiffenpoofs" uit Amerika. Dit concert ter ere van ons 15 jarig bestaan was een groots succes. Ook de Belgische zangeres Eva Maria had de uitnodiging aanvaart en gaf acte de presence.
foto volgt.
De geschiedenis van de Twentezangers