2005


Al ruim voor aanvang van het jubileum jaar is een commissie ingesteld die zich hiermee zou belasten. Hendrikus Danneberg, Herman Broeze, Johnny Zandvoort en Arjan Slagman zouden hierin de kar gaan trekken. Samen met het bestuur en de andere koorleden werd keihard gewerkt aan; sluitende begrotingen, sponsoren, meewerkende artiesten bespreken en nog veel andere taken. Ook de invulling van de concerten werden samen met de muziekcommissie en dirigent besproken. Dat we met de tijd mee wilden gaan en een dia presentatie wilden laten meedraaien om de nummers die we zongen duidelijker uit te beelden was een extraatje waar André en Arjan de nodige uurtjes mee bezig geweest zijn. Daarnaast waren de mensen met het opbouwen van het podium ook erg druk in de weer met het aanslepen van materialen en weer afvoeren na de concerten.


Dat deze mensen een vette pluim verdienden is wel te zien op de foto's waar het podium de ene keer is omgebouwd tot een waar dorpsplein. Dit gehele jaar liep een cameraman met ons mee om de mooie momenten vast te leggen. Dit ook buiten de concerten om. Tijdens de kanotocht die Wim Baas geregeld had met Kitty, werd vast gelegd hoe zangers van een watervalletje afdalen en tegelijkertijd een hoge noot uitstoten. Ook tijdens de bloemenactie was de cameraman aanwezig. zo werd voor ons allen een mooi overzicht gemaakt waar we op terug kunnen kijken. Het Jubileumconcert was een daverend succes. Met medewerking van Marco Bakker en Gezinus Veldman werd voor het publiek een schitterende avond verzorgt, met op de achtergrond een begeleidende dia presentatie die de sfeer vergrootte. 2de Tenor; Jan Schulenburg werd als jubilaris in het zonnetje gezet. Hij was lid vanaf het eerste jaar dat de Twente Zangers bestonden.
Het Jubileum Kerstconcert was tevens de afsluiting van het Jubileumjaar. Weer werd meegewerkt door Gezinus Veldman (Pianist) en Annet Engelbertink trad deze avond op als sopraan soliste. Ook de heren van "Les Messagers du Christ" lieten hun beste kunnen horen. Weer vloog de avond voorbij en daarmee ook het Jubileumjaar 2005.
2006


Het Jaar 2006 was het "afterjubileumjaar". Na alle drukte van het jubileum dachten we een rustiger jaar tegemoet te gaan. Niets was minder waar. Er stonden weer volop concerten op de agenda en er moest weer naar hartelust gezongen worden. Zo stond op 20 Mei 2006 het 3 steden concert op de agenda.
De koren die meewerkten om deze zangavond succesvol te laten worden waren:

Christelijk Mannenkoor Glanerburg Dirigent J. Etzrodt Pianist A. van der Linde-Michels
Arch Luit Dirigent V. J. M. Oostenbrink Pianist
Twente Zangers Dirigent L. ten Vregelaar Pianist G. Veldman

Deze avond was een groot succes en werd door Dick van Corbach aan elkaar gesproken.

  
Op 30 September van dit jaar deden we mee aan een concours in Nordhorn. Hieraan namen 10 koren deel uit Duitsland en Nederland. Dit concours met de hele dag eromheen was een erg gezellige aangelegenheid. We hebben meerdere optredens verzorgd op de markt van Nordhorn en gezongen in de Angeluskirche. een mooie ervaring.
2007


 In Maart van dit jaar hebben we stil gestaan bij het eerste lustrum van onze dirigent. Een memorabel en leuk moment om op te tekenen. Ook de pers had er lucht van gekregen en was aanwezig bij deze verrassing voor de dirigent. 

Klik op de foto voor het hele bericht.
Geslaagd Oranjeconcert HCM


Ook deden we op Koninginnedag mee met het Christelijk Hoogeveens Mannenkoor onder leiding van Gezinus Veldman, met hun jaarlijkse Oranje concert. Dit alles in de grote kerk te Hoogeveen. 


Concertreis naar Bacharach


In alle drukte van dit jaar werd onderwijl ook nog eens de concertreis voorbereid. Begin juni ging een delegatie van 4 zangers (2 oud bestuursleden en 2 nieuwe) naar Bacharach om de reis voor oktober voor te bereiden. 4,5 & 6 oktober was het dan zover. De concertreis naar Bacharach werd gehouden. we vertrokken vanaf de parkeerplaats bij Sion om via een stop bij Ohligser Heide in duitsland te eindigen bij Camping Sonnenstrand aan de Rijn.
Hier hebben we Jan Willem toegezongen die hier zijn jaarlijkse residentie heeft, en van daaruit veel aan de voorbereidingen had gedaan voor ons.
Na de koffie op de camping, met zicht over de Rijn zijn we naar hotel Alt Kölnischer Hof gelopen om in te checken. Na het diner hebben we een goed concert gegeven (18 nummers) in de Mittel Rhein Halle, waar de Bürgermeister vol lof over ons was en graag zag dat we volgend jaar terug zouden komen als er een regionaal muziekfestijn in Bacharach gehouden word. Blij was hij ook met de fles wijn die we namens de gemeente Rijssen-Holten konden overhandigen.
Aansluitend hebben we voor het hotel nog vele nummers ten gehore gebracht tot 's avonds 23:45, toen het tijd werd om naar bed te gaan. Al die tijd was het nog goed toeven buiten op het terras ondanks de tijd van het jaar.
De tweede dag begonnen met een rustig ontbijtje en een miniconcert vanaf de balkons van het hotel. Daarna zijn we met de boot naar Rüdesheim gevaren om in de St. Jakobusbasiliek een concert te geven. Wat klinkt muziek toch mooi in dit soort kerken.
Aansluitend met de lift naar het Niewieder denkmahl om het "Es singt der Rhein" van grote hoogte over de Rijnvallei uit te spreiden.
In de avond hadden we een "Funzelwanderung", waarbij je met stormlantaarn en gids door het stadje Bachgarach dwaalt en uitkomt bij de Weinprobe. Het Tröpfchen gin, klonk ook hier tussen de huizen als vanouds. De waard waardeerde het met de vlag van Bacharach en ook kregen we de flessen wijn die de Bürgermeister ons had toegezegd.

De derde dag was onze penningmeester Henk Bosch jarig en werd hij in de bus natuurlijk toegezongen. In Koblenz gaven we een groots concert voor een halfvolle kerk (150 man?). Daarna bij een Oktoberfest op het plein nog een kort optreden voor we weer met de bus noordwaarts gingen om bij het Brodshoes te eindigen.
Hier werden we verrast door de drie tenoren die een viertal liederen zongen, waarvan 2 zelfgeschreven en 2 geplaybacked.
Hiermee kwam een eind aan een mooie reis waarbij het weer wel heer erg positief meespeelde.
KRO Kruispunt


Begin november werd onze secretaris gebeld door de KRO. Voor het programma Kruispunt werd een special gemaakt over het lied; Stille Nacht.
Vanaf het ontstaan in 1818, in Oostenrijk, tot aan een uitvoering van dit wereld bekende lied wilde men een verhaal aan Nederland laten zien. De uitvoering zou door ons moeten gebeuren en men wilde komen filmen bij een repetitie en bij de uitvoering tijdens de Kerstzangdient op 19 december in de Dionysius Kerk te Rijssen.Als Twente Zangers waren en zijn wij bijzonder trots dat uit zovele koren in Nederland, wij werden uitverkoren om dit te mogen doen. Dat wij hierdoor de kans kregen om Nederland op Kerstavond, met het mooie Stille Nacht de Kerst in te zingen, was voor ons een speciale ervaring.
2008


Begin Januari hebben we onze repetities weer hervat. Ditmaal toewerken naar het concert met het Lemster Kozakkenkoor in de Dionyskerk te Rijssen. Vooraf werd door de PR-commissie veel werk verzet. Via RTV-Oost (zie foto) en radio -350 werden kaarten weggegeven, in dagblad Tubantia stond een kortingsbon en in de lokale krantjes waren ook veel artikeltjes te lezen.
Op 29 Februari was het zover en concerteerden we samen met de Kozakken. Een variabel muziek aanbod werd geboden door beide koren. Dick van Corbach sprak deze avond op de hem welbekende wijze weer aan elkaar. Na afloop gingen de vele bezoekers weer tevreden huiswaarts.
Piet Klokkenberg Lid van verdienste 13 maart


13 Maart 2008 werd Piet Klokkenburg gehuldigd en kreeg de oorkonde van Lid van Verdienste uitgereikt uit handen van Hendrikus Dannenberg. In het bijzijn van enkele oud-Twente Zangers en Jopie, werd Piet toegezongen door de rest van ons ensemble. Een zeer verraste Piet sprak daarna enkele dankwoorden uit en gaf aan dat het als clubman toch normaal is dat je, je inspant?!? Na deze woorden hebben we gezamenlijk een drankje gedronken op deze gebeurtenis.
Overijssels Mannenkoren Festival in Goor 5 april


5 April hebben de Twente Zangers deelgenomen aan het Overijssels Mannekoren festival. We zongen in de "B" categorie. Na ons inzingnummer; De Twentezangerssong hebben we een viertal nummers voor de beoordeling gezongen. We starten met: "Grab und Mond" van Schubert, waarna we "And so it goes", "Saltarelle" en " Es singt der Rhein" ten gehore hebben gebracht. De beoordeling voor de door ons gezongen stukken was gunstig. Aan het eind van de dag bleek dat we de hoogste score hadden neergezet van alle deelnemende koren.De beker met grote oren ging dus mee naar Rijssen!! 

In de onderstaande speler staan als eerst, de 5 nummers die ons de beker brachten. de opnames werden tijdens het concours gemaakt.
Gezongen voor Harm oet Riessen 19 april


Ie kent Riessen nit wier

We waren door de kinderen van Harm gevraagd of wij het;
Ie kent Riessen nit wier, wilden zingen voor Harm. In een lang programma wat door veel artiesten werd gevuld mochten wij het afsluitende nummer zingen voor Harm. Aansluitend hem namens de Twente Zangers een presentje aangeboden. Nu kunnen we ons vol gaan richten op de Opera Tsaar en Timmerman, die Harm geschreven heeft.
Opera Tsaar en Timmerman: 30 juni t/m 5 juli


Deze door Harm Agteresch bewerkte opera werd buiten bij de Pelmolen opgevoerd. Een week lang waren wij als Twente Zangers het timmermanskoor van de "Enterse Werf". Een unieke ervaring waarvan te veel foto's zijn om te laten zien.
Jubilarissen 2008


Ook na de verdiende vakantie gingen we weer volop aan de slag. Op 19 September zongen we in het Parkgebouw mee aan het driekoren concert onder de vlag van de Kulturele Raad Rijssen. We gaven een goed concert en konden richting de Kerstdagen gaan werken. Wel hadden we eerst op 27 November nog het 25 Jaar Twente Zangers jubileum van Piet Klokkenburg te vieren. Piet is op 23 oktober 1983 Twente Zanger geworden. door omstandigheden kon dit niet eerder gevierd worden. een week later was Otto Voortman 30 jaar Twente Zanger. De plaatselijke pers had dus weer genoeg te schrijven over de Twente Zangers.
Openingsweek Nieuwe gemeentehuis te Rijssen


Ook wij hebben als Twente Zangers meegewerkt aan het cultuurpodium dat was opgezet rondom de opening van het nieuwe gemeentehuis te Rijssen. We traden samen met Harm Agteresch op met het nummer: Ie kent Riessen nit wier. Speciaal voor deze gelegenheid had Harm een derde couplet bijgeschreven en werd ook de actualiteit van Rijssen betrokken in het lied.
Kerstperiode 2008


De Kerstperiode was ook dit jaar weer druk. Op 20 December waren alle Zangers de hele dag met zingen bezig. We zongen in winkelcentrum de Hoge Wal te Rijssen, tussendoor traden we op in kerkelijk Centrum Sion (al weer voor de 26ste keer) en 's avonds deden we nog mee  met een concert van Advendo te Nijverdal.
De grote klapper van het jaar was wel een bijna uitverkocht Parkgebouw op Tweede Kerstdag, waar we een goed verzorgt Kerstconcert maakten samen met het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor, dat onder leiding van Gezinus Veldman staat.
2009


Het jaar 2009 was nog maar 3 dagen oud toen we ons eerste concert al weer gaven. We deden meemet het nieuwjaarsconcert van het Nijverdals Mannenkoor. Een geslaagde en gezellige avond.
We begonnen dit jaar ook met een gezellige avond op de eerste repetitie avond. na een halve repetitie hielden we een bingo. Dat verhalen dan soms snel de ronde doen blijkt uit het; "Harm's Proat". uit het Rijssens Nieuwsblad van de week erna.

  

Op 31 januari stonden we in de Expohal te borne op de stand van de KNZV-overijssel te zingen op de 50+ beurs. Onder omstandigheden die niet optimaal waren gaven naar ons beste kunnen een aantal liederen ten gehore.
Onderwijl dat deze concerten en optredens werden gehouden waren enkele Twente Zangers druk doende om ons kleding pakket uit te gaan breiden. 5 maart zou de grote dag worden. Een set "casual kleding" werd aangeschaft bij Koedijk Mode en op een ludieke, originele wijze gepresenteerd door ons, samen met Johan Abbink en Wim Pluimers. De Driehoek had de primeur en schreef op geheimzinnige wijze over ons. Zie onderstaande foto's. hoe het verhaal verder verliep ziet u ook in het bijgaande filmfragment dat deze avond werd gemaakt. 
Vreemde snuiter


De vreemde snuiter was donderdag 5 Maart weer op het park te zien. Samen met zijn companen maakte hij duidelijk welk gesprek ze gevoerd hadden. De Twente Zangers hadden hun kledingpakket uitgebreid.
11 Juni 2009


Na een afwezigheid als Twente Zanger van 2 jaar, en het volmaken van de proefperiode konden we André Rozendom weer als lid van de vereniging bijschrijven. Voor ons een goed moment. De Twente Zangers blijven dus weer enige tijd op peil en kunnen vol vertrouwen verder de toekomst in.
13 Juni Jubilemconcert Arch Luit te Blerick


Op deze zaterdagavond mochten we deelnemen aan het Jubileumconcert van onze Limburgse vrienden van Arch Luit. Hun vereniging bestaat dit jaat 25 jaar. Tijdens het concert hebben we een plakkette aangeboden met daarop de tekst van het nummer dat we speciaal voor hen gemaakt en gezongen hebben deze avond. De zangers van Arch Luit waren blij verrast met deze geste. Tevens stonden we deze avond voor het eerst in al onze nieuwe kleding. Naast de vrijetijds kleding die we een tijdje geleden aangeschaft hebben. zongen we ook een blokje in de nieuwe smoking met alles erop en eraan. Al met al een bijzondereavond dus
2 x 25 jaar Twente Zangers in September


In de maand September hadden we twee jubilarissen in ons koor. Herman Broeze en Geert Heusinkveld waren beide 25 jaar Twente Zanger. We vierden dit heuglijke feit op 8 oktober. Herman kreeg de felicitaties van het koor bij hem thuis, toen we nog even een halfuurtje moesten oefenen op een nummer dat we die avond bij verrassing op de 60ste verjaardag van Otto Voortman zongen. Dit feestje pakten we dus ook nog even mee. Deze avond dus 2 verraste Twente Zangers. Herman die onverwacht een fles wijn kreeg en Otto die ons ook niet had verwacht die avond.
Jan Willem Baan 12½ jaar Twente Zanger


Alsof de jubilarissen niet op kunnen was op 7 november dit jaar Jan Willem ( JeeWee) twaalfenhalf jaar Twente Zanger. Hij kreeg een mooi aandenken, en wij kregen een drankje. Een geslaagde avond dus met een verrassend artikel in de Driehoek van die week. De PR-man wist niet dat meerderen contact hebben met de krant.
19 december Kerstconcert Pursang en de Twente Zangers


Op 19 december zaten we weer vol met Kerstoptredens. Na 's middags in Sion te hebben gezongen, waar Piet Klokkenburg nog éénmaal de aankondigingen deed, zongen we 'savonds in het park. We lieten ons weer van de goede kant zien deze dag. Het was tevens het eerste echte concert van Olaf Bak, onze nieuwste aanwinst, die per 3 december als Twente Zanger door het leven gaat. Na dit laatste concert konden we van een Kerstvakantie gaan genieten.
De geschiedenis van de Twentezangers